Начин на приготвяне
Тези патешки бутчета конфи с бял боб и наденица са известни като Cassoulet au confit de canard.
Извадете патешките бутчета от маста, в която са били консервирани по метода конфи, и заделете 50 г от нея за ястието ни. Останалата ползвайте за направата на вкусни картофки, супи или други гозби.
Накълцайте лука и го сложете с патешката мас на умерен огън за 2-3 минути, да се запържи.
През това време си почистете и нарежете морковите на пръчици. Сложете ги при лука и запържете и тях за 2 минути.
Добавете бекона на едри парчета, чесъна - цели обелени скилидки, доматите - нарязани или смлени, пиперковото пюре (по желание), букета от ароматни билки (* мащерка, магданоз, дафинов лист и др. по желание), карамфила, сол и черен пипер.
Налейте вода и задушете всичко за 30 минути на умерен огън.
Махнете капака и сложете надениците, прободени на места с вилица. По ваша преценка може да ги разполовите или нарежете на едри парчета.
Добавете и патешките бутчета плюс още течност ако има нужда. Имайте предвид, че ястието е по-гъсто, а не е чорба.
Захлупете капака като оставите малък отвор и увеличете огъня. Варете така още 20 минути, а в последните 5-10 сложете и сварения бял боб. Ако ползвате такъв от консерва, задължително го отцедете от течността вътре и го измийте в цедка под течаща вода.
Поднесете това вкусно френско ястие горещо и му се насладете с хубав, прясно изпечен френски селски хляб.
Добър апетит.