Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Оризови кюфтета»Оризови кюфтета с пиле и кашкавал

Оризови кюфтета с пиле и кашкавал

Оризови кюфтета с пиле и кашкавал
Снимка: цветослава киркова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2-3
"Тук ключовата дума е вино - бяло и студено, а оризовите кюфтенца чудесно ще го допълнят"

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г
  • пилешко месо - 150 г бяло
  • яйца - 1 бр.
  • топено сирене - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • царевично брашно - за оваляне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява, оцежда се от водата и се намачква леко с вилица.

Към него се добавя накълцаното на ситно сварено пилешко месо (месото накълцах с помощта на електрическа мини резачка, но може и да се накъса и с помощта на чукче), яйцето, сол и черен пипер, добавя се настъргания на ситно кашкавал.

С мокри ръце се оформят кюфтета, във всяко кюфте се слага по малко топено сирене, овалят се в царевично брашно и се пържат до готовност. Поднасят се с чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: