Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Таралеж от кайма

Таралеж от кайма

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Таралеж от кайма
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • За месната обвивка
  • кайма - 1 кг (смес)
  • лук - 1/2 глава
  • хляб - 1 - 2 филийки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • яйца - 1 бр.
  • За плънката
  • яйца - 6 - 8 бр.
  • За декорация
  • спагети - сноп
  • маслини - няколко броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе каймата като прибавите лука, яйцето, подправките (сол и черен пипер) и накиснатия хляб. Замесете каймата.

Разточете шепа кайма и поставете сварено яйце в средата, завийте на топка и оформете нослето на таралежа.

Поставете върху хартия за печене. От спагетите направете бодли, а маслинките поставете за очи и носле.

Сложете в предварително загрята фурна на 220 градуса и печете до златисто - кафяво. Сервирайте с пресни зеленчуци, варени или пържени картофи. Може да ползвате таралежите за предястие или основно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Прилича на сгазен таралеж
19.11.2023 11:12
tedi
tedi
Много вкусна и оригинална рецепта! :)
27.07.2016 10:26
1