Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Солени Мъфини»Кейкчета с гъби в кори за баница

Кейкчета с гъби в кори за баница

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Кейкчета с гъби в кори за баница
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
26/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6 бр.

Необходими Продукти

  • кори за баница - 3 бр. фини
  • яйца - 2 бр.
  • печурки - 100 г
  • сол - 1 к.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме гъбите. Нарязваме на ситно и слагаме да се задушават в 2-3 супени лъжици краве масло. Когато останат на мазнина, дръпваме от котлона и охлаждаме. Докато се охладят, приготвяме тестото за кейкчетата.

Разбиваме яйцата с киселото мляко и бакпулвера (може да разбиваме с бъркалка, а не с миксер ). Към яйцата и млякото прибавяме сол (1 к.л.) или повече на вкус и запържените гъби заедно с мазнината.

Прибавяме брашно, колкото поеме за гъсто кексово тесто. Корите за баница нарязваме на квадрати. Слагаме в намазани с масло формички. Намазваме и корите и сипваме тестото. Печем на 170 градуса фурна до готовност.

Хубаво е да не се избързва да се отваря вратата на фурната, а леко да се открехне, за да не спаднат. Ако трябва може да се покрият с алуминиево фолио да не прегарят. Аз избързах да извадя, но пак са вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: