Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме гъбите. В купа смесваме сол, черен пипер, розмарин и 1 супена лъжица олио. Разбъркваме хубаво. Пилешките гърди намазваме обилно със зелената каша.
В средата слагаме гъбите, без да нарязваме и завиваме месото на рула. Закрепваме с клечки за зъби. В тиган сгорещяваме 2 супени лъжици олио и слагаме почистените и настъргани целина, морков и праз лук нарязан ситно.
Прибавяме доматеното пюре. Наливаме една чаена чаша вода и оставяме да поври на слаб огън докато се сгъсти. При необходимост може да долеем вода.
Приготвените пилешки рула намазваме с олио и слагаме в подходяща тавичка за печене, в която наливаме малко вода.слагаме в гореща фурна, като заври покриваме тавичката с фолио за печене.
Печем до готовност приблизително 0- 50 минути. Няколко минути преди да извадим от фурната, махаме фолиото, сипваме соса от зеленчуците и печем още малко . Поднасяме поръсено с магданоз и с гарнитура от картофено пюре.