Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Кайма от телешко месо със спанак

Кайма от телешко месо със спанак

Кайма от телешко месо със спанак
Снимка: Monika Ivanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г от телешко месо
  • лук - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 1 връзка
  • спанак - 1 кг пресен
  • олио - 4 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 3 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме на ситно лука. Скилидката чесън пасираме. Каймата смесваме с малко вода и слагаме в тенджера с 2 супени лъжици олио, прибавяме лука и чесъна, нарязан ситно магданоз и запържваме.

Отделно леко задушаваме в олио ситно нарязан спанак и прибавяме запържената кайма, посоляваме на вкус. Оставяме сместа да се поохлади. В купа смесваме млякото с жълтъците и разбитите на сняг белтъци.

Смесваме със спанака и каймата. Разбъркваме добре и изсипваме в намазана с масло тавичка. Слагаме да се опече в нагрята фурна до готовност. Поднасяме с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: