Телешко със спанак и ориз

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Телешко със спанак и ориз
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусът на телешкото месо винаги може да бъде още по-добър с ориз, спанак и разнообразни ароматни подправки"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 400 г
  • лук - 1 голяма глава
  • олио - 2 супени лъжици
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 обелен
  • ориз басмати - 100 г или 1 к .ч.
  • спанак - 1 кг пресен
  • канела - 1 щипка
  • вода - 1.5 - 2 л студена
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера загрейте олиото и запържете лука и скилидките чесън. Запържете зеленчуците за 8-10 минути, след което добавете месото. Запържете всичко за 5 минути.

След добавете и червения пипер, разбъркайте за кратко и изсипете водата и домата. Гответе на тих огън в продължение на 90 минути, говеждото месо в края на готвенето трябва да е меко.

Ако имате тенджера под налягане, ще съкратите до 30 минути готвенето, не се колебайте да я използвате. Добавете вода, ако ви се струва малко. Колкото е повече водата по-добре.

Хубавото на това телешко варено е, че можете да го хапвате като по-гъстичка телешка супа.

Когато месото се сготви добре, добавете ориза и варете за още 10 минути, като междувременно нарежете спанака на ситно и след посоченото време го добавете към останалите съставки.

Подправете с канела, сол и черен пипер и гответе още 10 минути.

Сервирайте телешко със спанак и ориз горещо. Ако ви харесва, добавете кисело мляко, много добре се допълват вкусовете.

Насладете се !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: