Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Картофени топчета за предястие

Картофени топчета за предястие

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Картофени топчета за предястие2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-4

Необходими Продукти

  • картофи - 1 бр. голям, сварен и рендосан
  • прясно мляко - 2 - 1/2 в.ч.
  • брашно - 3 в.ч.
  • сол - 1 - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 1 пакет
  • олио - за пържене
  • яйца - 2 - 3 бр. за панировка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо свареният картоф се намачква или рендосва, докато е още топъл, и се оставя да поизстине. След това към него последователно се добавят останалите продукти, без олиото и яйцата, като прясното мляко се добавя по малко и постепенно.

Омесва се тесто, което да се обира трудно от лъжица. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса 1 час.

В отделна купа се слага малко олио, а в друга се разбиват яйцата за панировка. В тенджера се слага олио да загрее.

От втасалото тесто се откъсват топчета с големина, колкото орехи, и се пускат в мазнината преди да бъдат панирани и пържени. Така няма да залепват по ръцете. Пържат се, докато малко порозовеят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: