Начин на приготвяне
Това предястие с коприва става и за гарнитура.
Бланширайте копривата във вряла вода за 2 минути. След това я прецедете, измийте и нарежете.
Разбийте яйцата с крема сиренето. Прибавете кашкавала и копривата. Объркайте с лъжица.
Намажете с масло съда или съдовете, в които ще печете. Може да изпечете цялата смес в малка тавичка. Може и във форми за кексчета.
Аз използвах силиконови форми за гофрети. Разпределих в две такива форми и ми излязоха 10 бр.
Може да изпечете в предварително загрята фурна на 180 °C за около 20 минути или до готовност.
Може да ги изпечете предястието с коприва и във фрайър. Програма roast, 170 °C, 10 минути от едната страна и 5 от другата.20
Поднасям солените гофрети с чеснов сос:
Обърквам кисело мляко и крема сирене в равни части, подправям със сол, чесън и копър.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия
Коментари