Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцето със захарта и мекото масло на крем, прибавете ванилията, бакпулвера и пресятото брашно. С шпатула разбъркайте до меко тесто (без да месите), завийте тестото в стреч фолио и поставете в хладилника за 20 минути.
Постелете тава с хартия за печене и от тестото оформете малки топчета, колкото орех, подредете ги в тавата и печете на 180 градуса до златисто за около 20 минути.
Отделно смесете мекото масло с орехите и сладкото от сини сливи или по ваш избор, до еднообразна смес. Намажете и слепете топчетата две по две на праскови, едната половина потопете в разтворената с вода жълта боя, а другата половина в бледо розова и оваляйте обилно в захар. Подредете ги в чиния и декорирайте с листенца от чемшир.
Маслените праскови нямат нужда от престой за омекване, защото са меки и пръхки, можете да консумирате на деня.