Сладки праскови с пълнеж и ядки

Сладки праскови с пълнеж и ядки
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20 бр.
"Превърнете рождения ден на всяко дете в истински празник, като приготвите за всички малки гости от тези любими прасковки"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • брашно - колкото поеме
  • за плънката
  • масло - 70 - 80 г
  • захар - 1 с.л.
  • ром - 3 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • орехи - 2 с.л. едро смлени
  • трохи - издълбани от сладките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме добре с миксер яйцата и захарта. Прибавяме олиото, киселото мляко със содата и ванилията. Избъркваме всичко добре и слагайки постепенно брашно, замесваме средно твърдо тесто.

От така полученото тесто правим малки топчета, които подреждаме в намаслена тавичка и печем до златисто. Като изстинат топчетата, им издълбаваме дупчици с остро ножче.

Към извадените от топчетата трохи прибавяме 70-80 г разтопено масло, 1 лъжица захар, 3 лъжици ром, 1 лъжица какао и 2 лъжици едро смлени орехи.

Избъркваме добре цялата смес и с нея пълним издълбаните топчета, след което ги слепваме едно с друго.

Така получените прасковки потапяме от едната страна в жълта, а от другата страна в червена сладкарска боя разтворена във вода, след което ги овалваме в кристална захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: