Начин на приготвяне
Чушките опечете, обелете и почистете от семките и дръжките. Смелете ги през мелачката, а морковите настържете. Доматите предварително почистете и направете на пюре, като също ги смелите през машината, която отделя люспите.
Сложете доматеното пюре да заври в широк съд докато останат на 1/3 от първоначалния обем, след това прибавете чушките и морковите, заедно с олиото.
Щом лютеницата заври се бърка непрекъснато, за да не загори. Прибавят се захар и сол на вкус. Накрая, щом е готова се разбърква с магданоза, когато е свалена от котлона.
Домашната едросмляна лютеница се разсипва в буркани, затварят се и се стерилизират за около 30 минути.
Опитайте непременно и другите ни рецепти за лютеница на фурна или домашен айвар.
Коментари
Предварително благодаря :)