Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Понички»Панирани ябълкови пръстенчета

Панирани ябълкови пръстенчета

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Панирани ябълкови пръстенчета
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Страхотни понички с ябълки Кой може да им устои?"

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • течна сметана - 150 мл сладка
  • прясно мляко - 100 мл
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • захар - 50 г
  • брашно - около 1.5 ч.ч
  • нишесте
  • за поръсване
  • ванилова захар
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете сметаната и млякото.

Накрая прибавете брашното с бакпулвера.

Измийте и почистете ябълките с помощта на уред за плодове. Нарежете ги на кръгчета.

Овалвайте ги в нишестето, след това в панировката и ги изпържете в сгорещена мазнина.

Поръсете поничката със смес от ванилова захар и канела.

Панираните ябълкови пръстенчета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: