Начин на приготвяне
За това сочно пиле в бял сос се нарязва пилешкото филе на едри парчета, всяко на 4 порции, ако е по-дебело, се срязва на две, да се сготви по-лесно.
Лук се нарязва на ситно, чесън също. В тиган се загрява олио и масло.
Запържва се пилешкото месо, предварително поръсено със сол, черен пипер и поръсен с брашно.
Когато стане златисто, се изважда в чиния. В същата мазнина запържваме лук и чесън, да омекнат, с щипка сол.
Прибавяме гъби и готвим, докато изври водата им.
Поръсваме с брашно, разбъркваме и сипваме бялото вино, готви се 4-5 минути и сипваме сока от буркана на гъбите със 150-180 мл вода.
Овкусява се с подправки на вкус и лъжица лимонов сок.
Щом заври, връщаме месото и готвим пилето с гъби на тих огън, като се разбърква непрекъснато до готовност.
Накрая наливаме готварска сметана и след 2-3 минути е готово.
Сервираме гозбата, поръсена с пресен магданоз.
Вкусно за обяд!