Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко филе с гъби и сос от бяло вино

Пилешко филе с гъби и сос от бяло вино

Пилешко филе с гъби и сос от бяло вино
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
06/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Чудно се получи и мислим, че трябва да го опитате - пилешко филе с гъби и вкусен сос"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 250 г
  • олио - 2 с.л.
  • краве масло - 20 г
  • брашно - 1 с.л. без връх
  • лук - 1 глава
  • пресен чесън - 1 стрък
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • бяло вино - 1.4 ч.ч.
  • гъби - 300 г
  • сметана - 100 г готварска
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това сочно пиле в бял сос се нарязва пилешкото филе на едри парчета, всяко на 4 порции, ако е по-дебело, се срязва на две, да се сготви по-лесно.

Лук се нарязва на ситно, чесън също. В тиган се загрява олио и масло.

Запържва се пилешкото месо, предварително поръсено със сол, черен пипер и поръсен с брашно.

Когато стане златисто, се изважда в чиния. В същата мазнина запържваме лук и чесън, да омекнат, с щипка сол.

Прибавяме гъби и готвим, докато изври водата им.

Поръсваме с брашно, разбъркваме и сипваме бялото вино, готви се 4-5 минути и сипваме сока от буркана на гъбите със 150-180 мл вода.

Овкусява се с подправки на вкус и лъжица лимонов сок.

Щом заври, връщаме месото и готвим пилето с гъби на тих огън, като се разбърква непрекъснато до готовност.

Накрая наливаме готварска сметана и след 2-3 минути е готово.

Сервираме гозбата, поръсена с пресен магданоз.

Вкусно за обяд!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: