Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко с ориз и бяло вино на фурна

Пилешко с ориз и бяло вино на фурна

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Пилешко с ориз и бяло вино на фурна
Снимка: Людмила
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Моето предложение за обяд е вкусно пилешко с ориз и бяло вино на фурна!"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр. парти
  • ориз - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 100 мл
  • вода - 4 ч.ч.
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • чер пипер
  • чубрица
  • лук - 1/2 глава
  • моркови - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Моето предложение за обяд е вкусно пилешко с ориз и бяло вино на фурна!

А сега ето как приготвих пилешкото с ориз.

Първо, измих пилешкото, посолих и подредих в тавата за печене.

Поръсих с малко черен пипер и чубрица. Полях с олиото и бялото вино, сложих и една чаша вода.

Така тавата отива във фурната, докато се запекат леко бутчетата.

След това към месото добавям чаша ориз, разбърквам го с половин глава лук, нарязан на ситно и чубрица, 1 морков, малък, нарязан на колелца.

Заливам с три чаши вода, разбърквам добре в тавата да се разпредели равномерно ориза и запичам до готовност. Пека пилешките бутчета с ориз на 190 °C без вентилатор!

Чудесно и вкусно - от бялото вино идва един невероятен аромат на цялото ястие.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: