Начин на приготвяне
Моето предложение за обяд е вкусно пилешко с ориз и бяло вино на фурна!
А сега ето как приготвих пилешкото с ориз.
Първо, измих пилешкото, посолих и подредих в тавата за печене.
Поръсих с малко черен пипер и чубрица. Полях с олиото и бялото вино, сложих и една чаша вода.
Така тавата отива във фурната, докато се запекат леко бутчетата.
След това към месото добавям чаша ориз, разбърквам го с половин глава лук, нарязан на ситно и чубрица, 1 морков, малък, нарязан на колелца.
Заливам с три чаши вода, разбърквам добре в тавата да се разпредели равномерно ориза и запичам до готовност. Пека пилешките бутчета с ориз на 190 °C без вентилатор!
Чудесно и вкусно - от бялото вино идва един невероятен аромат на цялото ястие.
Добър апетит!