Пилешка супа с моркови

Пилешка супа с моркови4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3-4
"Морковите са задължителни за всяка, уважаваща себе си пилешка супа"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр. цели
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чубрица - на вкус
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • ориз - 2 - 3 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките бутчета, наливаме вода и кипваме. Изливаме водата и наливаме чиста топла вода.

Слагаме да се варят, като прибавяме обелени и нарязани на кубчета картофи и почистени и нарязани на кръгчета моркови.

Когато пилешките бутчета се сварят, изваждаме от бульона, махаме костите, нарязваме месото и връщаме в тенджерата.

Прибавяме ориз 2-3 супени лъжици, олио, масло и ръсваме чубрица на вкус и посоляваме. Може да долеем още топла вода при необходимост.

Варим докато и ориза се свари . Дръпваме от котлона и застройваме супата с разбити сметана и жълтък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: