Пиле ала Путанеска

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пиле ала Путанеска
Снимка: Добринка Петкова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Това ароматно пиле грабна сърцето ни от пръв поглед"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • домати - 400 г от консерва
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • маслини - 50 г зелени и черни
  • аншоа - 3 - 4 филенца, може и без нея
  • каперси - 2 с.л
  • босилек - 1 стрък зелен
  • сол
  • черен пипер
  • захар - 1 ч.л.
  • спагети
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко мазнина запържете пилешкото. Извадете го в чиния, а в същата мазнина задушете нарязания на полумесеци лук.

Добавете чесъна и нарязаният на ситно домат. Изсипете доматите от консерва (обелени и нарязани) и захарта.

Добавете сол и черен пипер. Налейте около 200 мл вода. Оставете да заври и върнете пилето. Оставете ястието да ври около 20 минути на тих огън.

Добавете нарязаните маслини, каперсите, аншоата и босилека. След 5 минути свалете от котлона.

Сервирайте задушеното пиле със сварени спагети.

Пилето ала Путанеска е много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: