Пица Слънчоглед

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пица Слънчоглед
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Италианците може да са измислили пицата, но ние сме измислили най-хубавата пица, който може да опитате - пица слънчоглед"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 - 550 г
  • вода - 300 мл топла
  • мая - 10 г суха
  • зехтин - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • за гарниране
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • шунка - 200 г
  • кисели краставички - 1 - 2 бр.
  • царевица - 50 г
  • топено сирене - 150 г
  • кашкавал - 200 г
  • босилек
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете меко тесто. Разделете го на две части и оставете да си почине за 1 час.

Разточете едната част на голяма кора. Поставете я на хартия за печене (така по-лесно ще преместите в тавата).

С помощта на чиния очертайте кръг (трябва да има разстояние от външната страна около 3-4 пръста).

Намажете кръга с доматено пюре. Поръсете го с нарязаните на кубчета краставички, шунка, топено сирене и царевица.

Сложете тук-там листенца пресен босилек. Външния край поръсете с настърган кашкавал. Разточете другата част от тестото и покрийте продуктите. Пак очертайте кръга, за да се вижда.

Отстрани нарежете на сегменти и внимателно ги обръщайте, като леко ги разтваряте.

Оставете да втаса, намажете с разбито яйце с малко прясно мляко.

В средата поръсете пълнената питка с мак и печете на 200 градуса за 35-40 минути.

Пицата Слънчоглед е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: