Целувчена торта със сметанов крем, крокан и плодове

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1252
205
139
6
28/07/2016
"Нежна, лека и романтична като първа любов "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 951
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • за целувчените блатове
  • белтъци - 4 бр.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • инстантно кафе - 1 ч.л. разтворено в малко вода
  • за крема
  • сметана - 300 мл
  • заквасена сметана - 100 г
  • ягоди - 400 - 500 г
  • кайсии
  • крокан - 100 г орехов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците на сняг. Добавете захарта на тънка струя и продължете да разбивате. Накрая прибавете внимателно кафето. Застелете тава с хартия за печене и направете три кръга с различна големина.

Печете (сушете) на 100 градуса около 1 час. Извадете ги и оставете да се охладят. Разбийте сметаната, към нея добавете заквасената сметана и леко разбъркайте. Напълнете пош със звездовиден накрайник. Сложете единият блат на поднос.

Шприцовайте от крема, наредете половинки ягоди и поръсете с крокан. Захлупете с втория по-малък блат, пак сложете крем, плодове и крокан.

Завършете с най-малкия блат. Украсете с останалите плодове и крем. Залейте с карамеленото мляко. За предпочитане е тортата да се сглоби преди консумация, за да не омекват блатовете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар