Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Здравословен хляб от червена леща и крема сирене

Здравословен хляб от червена леща и крема сирене

Здравословен хляб от червена леща и крема сирене
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Да ви е сладко с този прекрасен, полезен и много вкусен здравословен хляб от червена леща и крема сирене! С какво ще го намажете?"

Необходими Продукти

  • червена леща - 500 г
  • крема сирене - 200 г / нисковъглехидратно/
  • яйца - 4 бр.
  • бакпулвер - 10 г / едно пакетче/
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - 1 ч.л.
  • пармезан - 10 г
  • семена - по избор за поръсване
  • олио - за намазване на формата и хартията за печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата трябва да се накисне във вода за минимум 4 часа, а най-добре и за една нощ, покрита с капак или чиния в хладилника.

При мен се кисна една нощ. След като вече се е накиснала, се измива много добре под течаща, студена вода и се оставя хубаво да се отцеди.

След това се слага в каната на блендера или в купа, ако ще използвате пасатор.

Към нея се добавят останалите съставки без семената и пармезана и всичко се пасира/блендира много добре.

Фурната се включва на максималната температура. Правоъгълна тавичка се намазва с олио и след това в нея се слага хартия за печене, която също се намазва с олио.

Блендираната смес се изсипва в тавичката, след което се поръсва със семена и пармезан. Моите семена са микс между бял сусам, ленено семе и маково семе.

Слага се да се пече хлябът от леща, като след като фурната е достигнала максималните си градуси, се намалява на 160 °C.

Пече се безглутеновият хляб до суха клечка. Ако видите, че отгоре започва да изгаря като при мен заради пармезана, сложете алуминиево фолио.

Да ви е сладко с този прекрасен, полезен и много вкусен здравословен хляб от червена леща и крема сирене!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Под правоъгълна тавичка се има предвид правоъгълна форма за хляб.
25.03.2024 20:39