Начин на приготвяне
Лещата трябва да се накисне във вода за минимум 4 часа, а най-добре и за една нощ, покрита с капак или чиния в хладилника.
При мен се кисна една нощ. След като вече се е накиснала, се измива много добре под течаща, студена вода и се оставя хубаво да се отцеди.
След това се слага в каната на блендера или в купа, ако ще използвате пасатор.
Към нея се добавят останалите съставки без семената и пармезана и всичко се пасира/блендира много добре.
Фурната се включва на максималната температура. Правоъгълна тавичка се намазва с олио и след това в нея се слага хартия за печене, която също се намазва с олио.
Блендираната смес се изсипва в тавичката, след което се поръсва със семена и пармезан. Моите семена са микс между бял сусам, ленено семе и маково семе.
Слага се да се пече хлябът от леща, като след като фурната е достигнала максималните си градуси, се намалява на 160 °C.
Пече се безглутеновият хляб до суха клечка. Ако видите, че отгоре започва да изгаря като при мен заради пармезана, сложете алуминиево фолио.
Да ви е сладко с този прекрасен, полезен и много вкусен здравословен хляб от червена леща и крема сирене!
Коментари