Мини торти с троен мус

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
29/07/2016
"Мусът е истинска радост за небцето, но три муса можем спокойно да определим като тройно щастие "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо949
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • блатове за торта - 4 кръгчета с диаметър 8 см
  • сметана - 200 мл
  • заквасена сметана - 200 г
  • пудра захар - 2 - 3 с.л.
  • бял шоколад - 100 г
  • черен шоколад - 100 г
  • малини - 100 г
  • желатин - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От блата изрежете кръгчета с диаметър 8 см. Разбийте сметаната с пудрата захар. Добавете заквасената сметана и желатина (предварително накиснат в студена вода и разтопен на водна баня). Разделете сместа на три части.

Към едната добавете разтопения бял шоколад, към другата черния шоколад, а към третата част-малините. Всяка част разбъркайте внимателно. Сложете е по един блат в малки рингове. Сиропирайте ги с прясно сварено и охладено кафе.

Сипете от кафявия крем, след това от малиновия и накрая от белия крем. Оставете в хладилника да стегнат и украсете с настърган шоколад.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар