Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата и захарата с миксер до получаването на пухкав крем. След това добавяме брашното, бакпулвера и щипката сол. Разбиваме, докато се получи хомогенна смес. Изсипваме сместа в тава за печене и печем на 180-200 градуса около 30 мин.
Проверяваме дали е изпечено с дълга, тънка дървена клечка, като боцнем на няколко места по реването. Ако не залепне сурово тесто, е готово.
Сиропът се приготвя от посочените продукти, като се кипне в тенджера на котлона и поври 10-тина минути.
Реването се нарязва на квадрати или правоъгълници и се залива със сиропа.
Студено реване се залива с топъл сироп или обратното. По желание към сиропа може да се добави някаква есенция.
Коментари