Вкусна селска питка

30/07/2016
"Не е само заради шарената сол, тази питка е вкусна заради щипката любов, с която е замесена "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 348
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква с хладката вода и захарта. Оставя се да се активира, после към нея се добавят яйцата, олиото, прясното мляко, солта и се замесва меко тесто, което се оставя да втаса добре.

Готовото тесто се разделя на топчета. Всяко се оформя на фитил и се връзва на възел. Нареждат се в намазана с олио тава и оставяме да втаса 40 минути.

Намазва се с разбития жълтък с малко олио, може да се поръси и със семена. Печем в загрята фурна 180 градуса до зачервяване, като към края се покрива с фолио да не прегори. Поднасяме със шарена сол, много е вкусно!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
17.02.2020 19:23
ние слагаме сусам и маково семе за поръсване комбинация
0
0
ПетяРВ
ПетяРВ
22.09.2016 23:14
Страхотна питка! Гласувам с 5!
0
0