Начин на приготвяне
Налейте малко олио в тиган и поставете на котлона да нагрее на умерен огън.
Обелете и настържете картофите в купа на едро ренде. Вземете шепа от настърганите картофи и поставете в нагрятото олио, разпределете и оформете като шницел по дъното на тигана.
След като се изпържи до златисто кафяво така нареченият картофен шницел, обърнете и изпържете от другата страна.
Готовия картофен шницел поставете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Така процедирате и с останалите настъргани картофи, след като извадите шницела, го поръсете със сол на вкус.
В същия тиган нагрейте олиото и чукнете яйцата в него едно по едно, поръсете с черен пипер на вкус и запържете до златисто кафяв цвят, след което обърнете яйцата от другата страна.
Оформете порциите с вкусната селска вечеря, като поставите и малка бучка сирене, много вкусна и питателна селска вечеря.