Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Селска питка със сирене

Селска питка със сирене

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Селска питка със сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Дали от въздуха или от продуктите, но питите на село стават най-вкусни"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сода - 1/2 ч.л. бикарбонат
  • сирене - 250 г
  • масло - 70 г краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с киселото мляко и добавете солта, натрошеното сирене и пресятото със содата брашно. Омесете тестото много добре и го оформете на топка. Удряйте топката 30-40 пъти в масата или плота.

Разстелете тестото в намаслена тавичка, надупчете отгоре с пръсти на няколко места и сложете маслото в тях. Пухнете питката да се изпече в по-силна фурна. Готовата питка завийте с кърпа и я оставете да престои така 10 минути. Поднесете я топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка
Йорданка
По добре е да не слагате маслото по този начин, а след като питката се изпече да се намаже с разтопеното масло.
17.06.2014 15:05
1