Двойно шоколадов крем с ягоди

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
30/07/2016
"Има нещо магическо в комбинацията от шоколад и ягоди, защото никога няма да ни омръзне да я хапваме "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо384
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1л
  • пудинг - 2 бр., шоколад и ванилия
  • захар - 6 с.л.
  • бял шоколад - 100 г
  • шоколад - 100 г черен
  • ягоди - 200 - 250 г
  • желе - 1 пакетче, за торти
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка сипете 400 мл мляко и 3 с.л захар. В 100 мл мляко разтворете ваниловия пудинг.

След като млякото заври, изсипете сместа и бъркайте, докато се сгъсти. Добавете белия шоколад и пак разбъркайте.

Свалете от котлона. По същия начин пригответе шоколадовия крем. В купички започнете да сипвате лъжица бял крем, в средата лъжица кафяв крем, пак бял крем и т.н, докато напълните купичките малко повече от половината им.

Оставете в хладилника да стегне. Отгоре наредете парченца ягоди и залейте с желето, приготвено според указанието на опаковката. Върнете обратно в хладилника за 2-3часа

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар