Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата с печен на скара лук, моркови и домат

Салата с печен на скара лук, моркови и домат

Салата с печен на скара лук, моркови и домат
Снимка: Илияна Димова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Лятото идва със слънце и вкус на салата с печен на скара лук"

Необходими Продукти

  • лук - 1 бр.
  • домати - 1 бр голям
  • моркови - 2 бр.
  • магданоз - няколко стръка
  • зехтин
  • лимонов сок
  • сол
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Може предварително да си приготвим лука, да го съхраняваме в хладилник и когато решим да направим салата. За печен на скара лук белим лука и нарязваме на кръгли филийки. Поръсваме със сол и къри на вкус и със зехтин.

Слагаме да изпечем на скарата, като обръщаме да се запече от двете страни. Морковите измиваме, белим и нарязваме на едро ренде. Напръскваме със сок от лимон. Домата измиваме и белим /като внимаваме да не накъсаме обелката, за да използваме за направа на розичка за украса /.

Нарязваме обеления домат на кубчета. В купа смесваме настърганите моркови с нарязан печен лук и кубчета домати. Прибавяме и нарязан ситно пресен магданоз / заделяме листенца за украса на салатата /.

Посоляваме салатата на вкус и подправяме със зехтин. Сипваме в порционна чиния и украсяваме с розичка от обелка на домат и с листенца магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: