Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешки дроб на скара с пържен лук

Телешки дроб на скара с пържен лук

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Телешки дроб на скара с пържен лук
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
18/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • олио
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкия дроб се посолява, добавя се черен пипер и се реже на парчета, колкото един залък. Пържи се на загрята скара.

През това време в тиган се слага олио да загрее. Добавя се нарязаният на колелца лук. Поръсват се със сол.

Запържва се до зачервяване. Когато дробчетата бъдат готови, отгоре се добавя пърженият лук.

Идеална комбинация с вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
От солта става твърд.Солта се слага накрая след като се изпече или изпържи черния дроб.
18.02.2016 21:11