Карамелизиран лук

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
25/11/2011
"Видът не е всичко, но вкусът е! Да ви е сладко!"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо239 116
  • Преглеждания за месеца5201
  • Преглеждания за седмицата1030
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

  • лук - 2 - 3 глави
  • олио - около 100 мл или повече
  • захар - 1 - 2 с.л. (по предпочитание)
  • сол - на вкус
  • балсамов оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на тънки филийки, и го разделете на отделни полумесеци.

Загрейте мазнината в тиган и сипете лука да се запържи, докато хване загар.

Добавете захарта и разбъркайте.

Щом започне да се карамелизира добавете балсамовия оцет, малко топла вода (2-3 с.л.) и оставете и тя да се изпари.

По този начин се добавя вода още 2 пъти, като накрая се запържва до пълното изпаряване на течността.

Оставете лука под капак да се задуши, след като свалите от котлона. Накрая поръсете със сол на вкус.

Пластмасова кутия за лук за хладилник-36%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова кутия за лук за хладилник
5.60 лв.
3.60 лв.
Виж ››

Закачлива и практична пластмасова кутия за съхранение на лук за хладилника - задължителна за всеки дом

Рейтинг

5 7
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Геновева
Геновева
24.03.2020 17:55
Обожавам такъв лук...
0
0
Нали
Нали
11.11.2019 15:57
Много обичам карамелизиран илу пържен лук, най - скоро време ще пробвам и ще кача снимка.
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
10.04.2016 21:50
И само лук ли>Не е ли с нещо месно?
8
3