Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхнии»Телешко магданозена яхния

Телешко магданозена яхния

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Телешко магданозена яхния1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 700 г
  • лук - 5 глави
  • масло - 1 к.ч. (разтопено) краве
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото на едри парчета, които слагате в 1 л. вряща подсолена вода. Варите на силен огън, докато месото омекне. След като водата кипне, на няколко пъти обирате пяната.

Отцеждате свареното месо и отстранявате дребните кости. Отделно загрявате в тенджера мазнината и запържвате ситно нарязания магданоз, поръсвате с червения пипер и наливате бульона (предварително прецеден), в който сте варили месото, докато продуктите се покрият.

Посолявате на вкус, захлупвате и варите на умерен огън около 30 минути. Тогава наливате доматения сок и доварявате още десетина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: