Начин на приготвяне
Овкусете котлетите и ги запечете с малко вода и олио.
Обелете картофите и ги нарежете на две по дължина.
Наредете ги рязаната страна нагоре върху тава, намазана с мазнина. Напръскайте ги със зехтин, поръсете със сол и пипер.
Печете на 200 градуса около 30 минути. През това време нарежете лука на полумесеци, а чесъна на колелца.
В 2-3 с.л. олио ги запържете до прозрачност. Към тях прибавете печените картофи. Поръсете с подправки на вкус.
Пригответе сироп от водата и захарта.
Варете докато се сгъсти и започне да променя цвета си.
Излейте сиропа при картофите, разбъркайте добре и посолете на вкус.
Поднесете пържолите с картофите и лука.
Свинските котлети с карамелизиран лук и картофи са готови.