Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлети с карамелизиран лук и картофи

Свински котлети с карамелизиран лук и картофи

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Свински котлети с карамелизиран лук и картофи3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Вкусно котлети с ароматни картофки с изненадващо сладък вкус - да ви е сладко, приятели"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 4 бр.
  • картофи - 400 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • за глазурата
  • вода - 5 с.л.
  • захар - 100 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете котлетите и ги запечете с малко вода и олио.

Обелете картофите и ги нарежете на две по дължина.

Наредете ги рязаната страна нагоре върху тава, намазана с мазнина. Напръскайте ги със зехтин, поръсете със сол и пипер.

Печете на 200 градуса около 30 минути. През това време нарежете лука на полумесеци, а чесъна на колелца.

В 2-3 с.л. олио ги запържете до прозрачност. Към тях прибавете печените картофи. Поръсете с подправки на вкус.

Пригответе сироп от водата и захарта.

Варете докато се сгъсти и започне да променя цвета си.

Излейте сиропа при картофите, разбъркайте добре и посолете на вкус.

Поднесете пържолите с картофите и лука.

Свинските котлети с карамелизиран лук и картофи са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: