Икономичен пандишпанов кекс

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
31/07/2016
"Не е важно колко са продуктите, а какъв е майсторът "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 601
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на сняг.

Постепенно добавете захарта, като продължавате да разбивате. Добавете жълтъците един по един.

Разбъркайте и прибавете пресятото брашно и ванилията, като вече разбърквате с шпатула внимателно.

Изсипете сместа в намаслена и поръсена с брашно форма. Печете на 180 градуса 25-30 минути.

Форма за пухкав кекс с дупка - тефлонова
За хубаво тесто използвайте това:
Форма за пухкав кекс с дупка - тефлонова
7.50 лв.
Виж ››

Класическа форма за кекс с качествено тефлоново покритие - изборът на практичната домакиня

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Фани Иванова
Фани Иванова
28.05.2017 18:20
Колко голяма тава се използва за тези продукти? Благодаря!
0
0
Добринка Петкова
Формата е с диаметър 26см.
1
0
pcheliche
pcheliche
13.10.2016 13:09
Благодаря за разкошната рецепта.Кексът стана много пухкав.
1
0
Добринка Петкова
Радвам се,че кекса се е получил и ти е харесал.
0
0
Ваня Георгиева
Ще го пробвам но може да добавя поколадова глазура. Моите хора обичат по сладичко.:)
2
0