Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Парфе»Торта-парфе с бял шоколад и лешници

Торта-парфе с бял шоколад и лешници

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Торта-парфе с бял шоколад и лешници
Снимка: Добринка Петкова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Нежна и лека - такава е нашата торта парфе. Ще добавим и неустоима"

Необходими Продукти

  • за блата
  • белтъци - 6 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • лешници - 3 с.л. печени едро смлени
  • бакпулвер - 1/2 бр. (5 г)
  • за парфето
  • прясно мляко - 400 мл
  • захар - 100г
  • бял шоколад - 100 г
  • желатин - 2 бр. (по 10 г)
  • лешници - 100 г печени
  • сметана - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците на сняг. Добавете захарта и продължете да разбивате.

Смесете брашното, лешниците и бакпулвера.

Изсипете сместа във форма за печене, покрита с хартия. Печете блата на 180 градуса фурна, за 10-15 минути (не се препича, да си остане бял).

Извадете го, оставете да се охлади и го поръсете с прясно мляко.

Пригответе парфето по следния начин: Смесете жълтъците със захарта и малко мляко, а останалото мляко сложете на котлона да заври.

Изсипете постепенно жълтъците, към врящото мляко и бъркайте енергично около 2-5 минути на слаб огън.

Свалете от огъня и прибавете натрошения шоколад и желатина (приготвен според указанието.

Разбъркайте добре и оставете да се охлади.

През това време разбийте сметаната. Изсипете я при охладения крем и добавете едро смлените лешници.

Разбъркайте много добре, и изсипете върху блата, който е поставен в ринг.

Загладете хубаво и оставете да стегне в хладилника за няколко часа (най-добре за една нощ). Извадете тортата от хладилника, махнете ринга и украсете по желание.

Тортата-парфе с бял шоколад и лешници е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: