Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Свински късчета с лук и червено вино

Свински късчета с лук и червено вино

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Тези ароматни свински късчета с лук отварят буквално книгата на спомените, която носим в сърцето си"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 2 - 3 глави
  • универсална подправка - 1 ч.л. за свинско
  • червено вино - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на кубчета и го запържете. Добавете сол и налейте виното.

Оставете да къкри, докато се изпари алкохолът и месото се изпържи добре. Бъркайте периодично, за да не загори.

Добавете нарязания на полумесеци лук и подправки на вкус.

Разбъркайте добре и след десетина минути свалете пърженото свинско от котлона.

Свинските късчета с лук и червено вино са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: