Начин на приготвяне
Тиквичките могат да предварително да се приготвят по два начина: или да се изпържат, или да се гриловат. Аз предпочетох втория начин.
Измийте и нарежете тиквичките на тънки ленти. Мариновайте ги със зехтин, сол и черен пипер и ги гриловайте от двете страни.
Сложете на дъното на подходящ съд доматен сок.
Наредете ред тиквички, поръсете с пармезан, босилек, черен пипер и малко зехтин. Полейте с 2-3 с.л. разбити яйца.
Наредете отново ред тиквички, полейте с доматен сок и работете по същия начин до изчерпване на продуктите. Отгоре завършете с яйца и пармезан.
Изпечете в загрята фурна до златисто. Запеканката може да се поднесе и студена.
Разкошните неаполитански тиквички са готови.