Начин на приготвяне
Приготвяне на шоколадово тесто:
Брашното, какаото и кафето се пресяват. В купа с миксер се разбиват краве масло, захар и ванилия за около 2-3 мин. След това на порции се добавя брашното. Накрая се добавят и смлени на ситно орехи и се омесва хубаво.
Приготвяне на портокалово тесто:
Бадемите се обелват, изпичат и смилат на ситно. Смесват се с пудра захар. В друга купа с миксер се разбиват краве масло и портокалова кора за около 2-3 мин. Към тях на ниска степен и постепенно се добавят бадемите с пудра захар, яйцата, лимоновия сок и брашното.
Върху фолио се разстила шоколадовото тесто и върху него -портокаловото тесто. Двете теста трябва да са с дебелина около 3 см. Завива се във фолиото и се оставя в хладилник за около 2 часа да стегне.
След това от тестото се изрязват по дължина дълги ленти, които след това се нарязват на филийки.
Бисквитките леко се разточват и се поставят в тавичка на хартия за печене.
Неаполитанските новогодишни курабийки се пекат в предварително загрята на 170°С фурна за 12-15 минути.