Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Неаполитански новогодишни курабийки

Неаполитански новогодишни курабийки

Неаполитански новогодишни курабийки
Снимка: Пламена Иванова Екимова
1 / 2
02/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Тези курабийки идват отдалече, за да придадат още повече сладост на Новогодишната трапеза"

Необходими Продукти

  • за шоколадово тесто
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • какао - 1/2 ч.ч.
  • кафе - 1 с.л. (смляно)
  • краве масло - 250 г
  • яйце - 1 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч
  • ванилия - 1 бр. или ромова есенция
  • смлени орехи - 1 ч.ч.
  • за портокалово тесто
  • бадеми - 1 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 125 г
  • портокалова кора - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • червени боровинки - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на шоколадово тесто:

Брашното, какаото и кафето се пресяват. В купа с миксер се разбиват краве масло, захар и ванилия за около 2-3 мин. След това на порции се добавя брашното. Накрая се добавят и смлени на ситно орехи и се омесва хубаво.

Приготвяне на портокалово тесто:

Бадемите се обелват, изпичат и смилат на ситно. Смесват се с пудра захар. В друга купа с миксер се разбиват краве масло и портокалова кора за около 2-3 мин. Към тях на ниска степен и постепенно се добавят бадемите с пудра захар, яйцата, лимоновия сок и брашното.

Върху фолио се разстила шоколадовото тесто и върху него -портокаловото тесто. Двете теста трябва да са с дебелина около 3 см. Завива се във фолиото и се оставя в хладилник за около 2 часа да стегне.

След това от тестото се изрязват по дължина дълги ленти, които след това се нарязват на филийки.

Бисквитките леко се разточват и се поставят в тавичка на хартия за печене.

Неаполитанските новогодишни курабийки се пекат в предварително загрята на 170°С фурна за 12-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: