Немски сладки лунички

02/08/2016
Марияна
отМариянаМастър Шеф6982605975
"Това не са типичните немски сладки, това са най-вкусните немски маслени сладки, които можете да опитате "
Приготвяне40 мин.
Готвене8 мин.
Общо48 мин.
Порции42 бр.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 144
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам яйцето в купа. Размеквам си маслото. Яйцето и захарта се разбиват със захарта с миксер. Към тях добавям и размекналото масло. Пак разбивам много добре. Добавям две ванилии на прах за аромат.Използвах обикновени малки ванилии /български//.

Смилам си орехите с машинка за мелене на ядки. Добавям и тях. Обърквам много добре. Добавям постепенно и брашното и пак обърквам. Накрая не е нужно да се бърка с миксер. Формата е /Zenker/ за лунички с общ брой 42, подредени в прави редици 6 по 7.Пълним формата с лунички от сместа.

Пълненето става с помощта на лъжичка и заглаждаме, като гледаме да не остава извън гнездата. Става бавничко, но резултатът е много хубав. Сместа е маслена, ароматна, жълта на цвят. Включваме си фурната на 160 градуса.След като се загрее фурната слагаме формата с пълните лунички и печем за 7-8 мин. Изваждат се лесно, след като изстинат за 2-3 мин.

Поставяме ги в съд, като ги редим една след друга, да ни е красиво и поръсваме обилно с пудра захар. Хапваме след като изстинат леко с хубаво горчиво кафе. На вкус са типични немски маслени сладки, рецептата също е немска. Сместа е напълно достатъчна за 42 бр.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар