Начин на приготвяне
Сваряваме картофите във вряща вода. Във водата слагам и щипка сол. След като се сварят ги вадя и ги режа на малки кубчета. Загряваме си фурната на 180 градуса. Нарязвам си шунката на малки парченца. Използвах шунка на Тандем. Пробвала съм и с не много мазно беконче и също става вкусно, но вече въпрос на вкус. Гъбите ги измивам и ги режа на половина и после пак на половина и накрая на малки филийки по дължина. Настъргвам си кашкавала.
Хубаво е кашкавалът да е по-сухичък. Нарязвам на ситно лука. Запържваме в 1 с.л масло лука да омекване. Хубаво е да е на слаб огън да не прегрее много. Разбърквам. Слагам гъбите при лука за много кратко. Обърквам добре. В купа си чуквам яйцата едно по едно и ги разбивам много добре с вилица или бъркалка. Добавям в яйчената смес щипка сол и малко черен пипер на вкус.
Яйцата, картофите, шунката и кашкавала ги смесвам. Към тях добавям гъбите и лука, които леко запържихме. Всичко изсипвам в малка тавичка намазана с масло. С лъжица разпределям равномерно и равно да се получи. Печем да се позачерви отгоре. Вече изпечена режем на триъгълници и поднасяме в чиния.
Тази рецепта я зная от кулинарен сайт и беше под името американска фритата, затова я представям така. Получава се вкусно. Добър апетит!
Коментари