Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Фритата»Есенна фритата с праз

Есенна фритата с праз

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Есенна фритата с праз
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Приветстваме есента с отворени обятия, защото предлага такива вкусни ястия като есенната фритата с праз"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • мляко - 50 мл
  • пармезан - 2 с.л. настърган или Грана Падано
  • праз - 2 средни
  • сирене - 50 г по желание с билки
  • зехтин - екстра върджин
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете праза, като премахнете зелената част и коренчетата, измийте и нарежете на тънки филийки.

В голям тиган (използвах незалепващ) загрейте няколко супени лъжици олио и малко вода (около 40 мл) и добавете праза. Гответе, докато остане на мазнина и омекне.

Междувременно в купа, с малка ръчна бъркалка, разбийте яйцата с млякото, настърганото сирене, щедра щипка сол и прясно смлян черен пипер.

Когато празът омекне, леко го посолете и след това го залейте с яйчената смес, разпределяйки я равномерно по цялата повърхност на тигана.

Гответе омлета покрит и когато повърхността започне леко да се уплътнява, обърнете го и продължете да готвите и от другата страна.

След като се сготви, поръсете фритатата с билковото сирене или ако ползвате кремообразно, го намажете, това е по ваше желание и идея от мен.

Дори можете след това да го навиете на руло и да поднесете на резени

Опитайте кой ви допада.

Насладете се на чудесна есенна фритата с праз за закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: