Начин на приготвяне
Почистете праза, като премахнете зелената част и коренчетата, измийте и нарежете на тънки филийки.
В голям тиган (използвах незалепващ) загрейте няколко супени лъжици олио и малко вода (около 40 мл) и добавете праза. Гответе, докато остане на мазнина и омекне.
Междувременно в купа, с малка ръчна бъркалка, разбийте яйцата с млякото, настърганото сирене, щедра щипка сол и прясно смлян черен пипер.
Когато празът омекне, леко го посолете и след това го залейте с яйчената смес, разпределяйки я равномерно по цялата повърхност на тигана.
Гответе омлета покрит и когато повърхността започне леко да се уплътнява, обърнете го и продължете да готвите и от другата страна.
След като се сготви, поръсете фритатата с билковото сирене или ако ползвате кремообразно, го намажете, това е по ваше желание и идея от мен.
Дори можете след това да го навиете на руло и да поднесете на резени
Опитайте кой ви допада.
Насладете се на чудесна есенна фритата с праз за закуска!