Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Фритата по испански

Фритата по испански

Фритата по испански
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Най-вкусната фритата се прави в Испания и спор по този въпрос просто не може да има"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 - 4 бр. (средни)
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • яйца - 5 бр.
  • шунка - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 100 г (сирене)
  • масло - 1 с.л. (за намазване на тавата)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите до готовност. Охладете, обелете и нарежете.

Нарежете лука на кръгчета, а чушките на дребни кубчета.

Загрейте олиото и запържете в него лука за 2-3 минути. След това добавете чушките.

Гответе и тях за няколко минути, като разбърквате периодично. Накрая прибавете нарязаните картофи, сол и черен пипер. Щом картофите се запържат до златисто прехвърлете всичко в намазана с масло тавичка.

Разбийте яйцата и прибавете към тях нарязана на ситно шунка и сол на вкус.

Залейте запържените зеленчуци и сложете да се пече в загрята фурна на 200 градуса за 12-15 минути.

След изпичане настържете кашкавал или сирене върху горещата Фритата по испански.

По желание може да запечете кашкавала за още 5 минути и да гарнирате фритатата с няколко чери домата.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Със сигурност това ястие става много вкусно и ще го опитам някой път, но бих искала да попитам кое по-точно му е испанското?
Обожавам испанската кухня и затова ми стана интересно :) Извинявам се предварително ако въпросът ми е неуместен.
Поздрав,
Дани.
24.08.2019 13:01
1
Покажи всички подкоментари