Начин на приготвяне
Сварете картофите до готовност. Охладете, обелете и нарежете.
Нарежете лука на кръгчета, а чушките на дребни кубчета.
Загрейте олиото и запържете в него лука за 2-3 минути. След това добавете чушките.
Гответе и тях за няколко минути, като разбърквате периодично. Накрая прибавете нарязаните картофи, сол и черен пипер. Щом картофите се запържат до златисто прехвърлете всичко в намазана с масло тавичка.
Разбийте яйцата и прибавете към тях нарязана на ситно шунка и сол на вкус.
Залейте запържените зеленчуци и сложете да се пече в загрята фурна на 200 градуса за 12-15 минути.
След изпичане настържете кашкавал или сирене върху горещата Фритата по испански.
По желание може да запечете кашкавала за още 5 минути и да гарнирате фритатата с няколко чери домата.
Добър апетит!
Коментари
Обожавам испанската кухня и затова ми стана интересно :) Извинявам се предварително ако въпросът ми е неуместен.
Поздрав,
Дани.