Начин на приготвяне
Почистете чушките и ги нарежете на лентички.
Обелете картофа и го нарежете на 4 или на 6 еднакви парчета. Всяко парче нарежете на по-малки и тънки парчета.
Настържете чедъра или кашкавала
Загрейте зехтина на котлон на умерена температура в тиган (за да не прехвърляте после тигана или съда, който използвате на котлона, е необходимо да бъде подходящ и за фурна). Запържете лука, като овкусите със сол и черен пипер за около 5 мин.
Добавете нарязаните на тънко картофи и гответе и бъркайте около 10 минути - докато ъгълчетата на картофите омекнат.
Добавете нарязаните чушки и чесъна и гответе, като разбърквате още около 10 мин.
Междувременно разбийте яйцата с по-голямата част от настъргания чедър или кашкавал. Сипете яйчената смес в тигана върху зеленчуците.
Гответе, докато яйцата се стегнат по ръба - около 10-15 мин.
Загрейте грила на фурната, поръсете останалия чедър върху фритатата и запечете. Гответе около 10 мин. Оставете фритатата преди сервиране да изстине за 5 мин.
Картофената фритата с чушки е готова.