Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Експресно пиле с пармезан за 10 минути

Експресно пиле с пармезан за 10 минути

Експресно пиле с пармезан за 10 минути
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Пиле пармезан - приготвено с много любов и желание, при това експресно! Какво повече може да иска човек?"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 150 - 160 г
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч. на стайна температура
  • пармезан - 100 г. /може да се добави гауда, моцарела или друго сирене по желание/
  • магданоз - пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете брашното в купа и оваляйте пилешките гърди от двете страни.

Пилешките гърди трябва да са тънки/ предварително маже да се начукат леко с дървено чукче/.

Загрейте маслото в тигана и сложете пилешките гърди.

Гответе половин минута и обърнете от другата страна. Гответе отново на умерен огън половин минута.

Добавете бялото вино и овкусете със сол. Оставете виното да се изпари за кратко на умерена топлина.

Поръсете пармезана, като покриете пилешките гърди. Полейте от соса, за да започне сиренето да се топи и похлупете с капак.

Гответе до стопяването на сиренето. Поднесете с нарязан на ситно свеж магданоз.

Експресното пиле с пармезан за 10 минути е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: