Кафта по арабски

Кафта по арабски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
26/11/2011
"Не пропускайте да опитате този специалитет от Ориенталската кухня!"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 768
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 500 - 600 г мляно
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • ким - 1/2 ч.л. стрит
  • карамфил - 2 зрънца, стрити
  • чили - 1/2 ч.л. или лют червен пипер
  • хляб - арабски питки, за поднасяне
  • зеленчуци - лик, домати, чушки, за гарнитурата
  • магданоз - няколко стръка, накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете агнешката кайма ссъс сол на вкус, черния, червен пипер и чилито, добавете стритите ким, карамфил и накълцания съвсем ситно магданоз. Оформете 6 елипсовидни кюфтенца.

Вземете 2 шиша и редувайте на всеки кюфте, кръгче домат, лук, кюфте, пак зеленчуци и кюфте. Намазнете шишчетата и ги сложете да се изпекат на загрята скара или барбекю със също намазнени реотани.

Поднесете Кафтата по арабски върху арабска питка.

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар