Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Картофена супа»Лесна картофена супичка

Лесна картофена супичка

AдиAди
Новак
312
Лесна картофена супичка
Снимка: Evgenia
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Съвършенството е в простотата - ето го и вкусното доказателство"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр. малки
  • фиде - 3 топки или шепи (ако е начупено)
  • масло - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • шарена сол
  • чесън - на прах
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • бульон - 1 кубче пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме да се сварят нарязаните на кубчета картофи. Малко преди да станат готови слагаме фидето и сол на вкус. След това сипваме разтворения пилешки бульон.

След като се сварят хубаво фидето и картофите правим застройката с яйцето, киселото мляко, черния пипер, чесъна на прах.

След това притопляме застройката с няколко черпака от бульона в тенджерата, като непрекъснато бъркаме.

След това внимателно, на тънка струйка, връщаме в тенджерата с непрекъснто бъркане, за да не се пресече яйцето. И за финал добавяме маслото и бъркаме докато се разтопи напълно. Приятен апетит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: