Касуле с наденички

03/08/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф5088913225
"Не, не, това не е обикновен боб с наденички, а истински кулинарен шедьовър!"
Приготвяне20 мин.
Готвене75 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо683
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 3 с.л зехтин в голям съд на умерен огън и запържете нарязаните на дребно предварително лук, чесън и моркови. Добавете доматите на кубчета, подправките и овкусете със сол и черен пипер. Пържете около 5 минути и добавете боба. Разбъркайте и добавете виното и бульона. Оставете ястието да заври и да къкри 10-15 мин.

Междувременно загрейте останалия зехтин и запържете за кратко наденичките от всички страни. Пригответе голяма тава или касерола. Извадете дафиновите листа от ястието. Изсипете половината боб, подредете наденичките и ги покрийте с останалия боб. Покрийте тавата с фолио и запечете на фурна на 200 C за около 30 мин.

Загрейте маслото в тиган и запържете хлебните трохи. Нарежете магданоза на ситно. Объркайте го хубаво с хлебните трохи. Извадете тавата с касулето и посипете ястието с хлебните трохи с магданоза. Върнете го във фурната и запечете за още 20 минути на 180 градуса.

Адаптирано от Goodfood и Goodlifeподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар