Начин на приготвяне
Направете сместа за кюфтенцата, като в купа сложите каймата, подправките и галета. Чукнете едно яйце, настържете пармезан и добавете нарязан на дребно лук. Омесете всичко с ръка, покрийте с фолио и оставете за 30 мин.
От получената кайма оформете малки кръгли кюфтенца. Загрейте зехтина в тиган и сложете кюфтенцата. Пържете ги на средна температура, като периодично ги обръщате от всички страни до кафеникав загар, около 15 мин.
През това време почистете и нарежете лука на полумесеци, в рецептата се ползва червен, ако имате ползвайте него, аз ползвах кромид. Изпържените кюфтенца извадете и сложете в чиния с хартия, за да се отцеди мазнината.
В същия тиган сложете лука, запържете до омекване, добавете сол, мащерка, меда и сипете лъжица балсамов оцет. Разбъркайте и гответе 5 мин до изпаряване на течността. Добавете кюфтенцата, разбъркайте и махнете от котлона. Поднесете със свеж магданоз или кориандър.