Начин на приготвяне
В купа си слагаме каймата и я намачквам. Нарязвам на ситно 1/2 глава лук на ситно. Почиствам си 1 скилидка чесън, колкото за аромат. Режа я на ситно. Измивам листа магданоз и ги нарязвам на ситно. Нужни ни са 2 с.л. магданоз нарязан.
Слагаме и него вътре. Прибавяме сол на вкус и черен пипер на вкус, както и малко щипка риган. Нарязваме на ситно черни маслини без костилки. Прибавяме ги при другите съставки.
Отмерваме си 1/4 ч.ч. галета и слагаме и нея вътре. Най-накрая си чукваме 1 яйце. Омесваме каймата добре с ръце. Слагаме купата кайма в хладилника.
В тиган сипваме олиото и го сгорещяваме. Оформям малки кюфтенца, колкото голям орех. Пържим ги в горещото олио от двете страни.