Булочки със сирене

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Булочки със сирене
Снимка: Сия Рибагина
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Имаме няколко идеи за закуска и всички до една се казват булочки"

Необходими Продукти

  • заквасена сметана - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л
  • сол - 1 щипа
  • сирене - 150 г
  • вода - 100 мл
  • брашно - около 600 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте сметаната и содата, оставете да шупне. В купа разбийте яйцата със захарта и солта. Добавете настърганото сирене, сметаната и водата. Разбъркайте всичко до хомогенна смес.

Пресейте брашното и започнете да го добавяте постепенно към течната смес, като омесвате с ръка до получаване на тестена маса. Сложете брашно, колкото поеме и е необходимо, ако се наложи, добавете малко, или не.

Оставете тестото да почине 30 мин.

Загрейте олио в тиган на котлона.

Полученото тесто разделете на две, всяка част разточете на тънка кора, след което навийте на руло и нарежете парченца тесто през 3-4 см разстояние.

Всяко посплескайте леко от двете страни и пържете до златисто-кафяв загар. Отцедете върху хартия, за да поеме излишната мазнина.

Бележки: Булочки се пържат бързо, внимавайте с температурата на мазнината, пържете на умерен котлон. В оригиналната рецепта беше обяснено да се пържат на силен котлон, но аз лично моите ги изпуснах така и препържих леко. Затова препоръчвам пържете на умерена температура и ги наблюдавайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: