Начин на приготвяне
Разбъркайте сметаната и содата, оставете да шупне. В купа разбийте яйцата със захарта и солта. Добавете настърганото сирене, сметаната и водата. Разбъркайте всичко до хомогенна смес.
Пресейте брашното и започнете да го добавяте постепенно към течната смес, като омесвате с ръка до получаване на тестена маса. Сложете брашно, колкото поеме и е необходимо, ако се наложи, добавете малко, или не.
Оставете тестото да почине 30 мин.
Загрейте олио в тиган на котлона.
Полученото тесто разделете на две, всяка част разточете на тънка кора, след което навийте на руло и нарежете парченца тесто през 3-4 см разстояние.
Всяко посплескайте леко от двете страни и пържете до златисто-кафяв загар. Отцедете върху хартия, за да поеме излишната мазнина.
Бележки: Булочки се пържат бързо, внимавайте с температурата на мазнината, пържете на умерен котлон. В оригиналната рецепта беше обяснено да се пържат на силен котлон, но аз лично моите ги изпуснах така и препържих леко. Затова препоръчвам пържете на умерена температура и ги наблюдавайте.