Начин на приготвяне
Направете тестото за палачинките.
Разбийте в купа яйцата със захарта, добавете бакпулвер, заквасената сметана и водата. Разбъркайте всичко до еднородна смес.
Пресейте брашното и го добавете постепенно към сместа, като междувременно разбърквате.
Стремете се тестото да е с гъстотата на рядка боза, затова количеството на брашното е ориентировъчно.
Разбийте добре до гладко хомогенно тесто без бучки.
Загрейте тиган на котлона или ако имате уред за палачинки, ползвайте него.
Сложете малко масло в тигана, наклонете го леко на страни, така че да се намазни цялото дъно.
С черпак гребвайте от сместа и сипете в средата на тигана, наклонете отново леко и разпределете сместа.
Пържете палачинките от двете страни за няколко минути.
Всяка готова палачинка намажете с малко масло.
Вземете малините и ги намачкайте на пюре.
Гарнирайте палачинките, като ги намажете с течен шоколад и в единия им край сложете по малко от малиновото пюре.
Прегънете от двете страни навътре към средата на палачинката и от другата страна навийте на рулце.
Коментари